Суббота, 18.05.2024, 13:18
Приветствую Вас Гость | RSS
КРЕМЕНЧУГСКИЙ ФУТБОЛ
Главная
Форма входа
СЕЗОН -2012-2013
  • 14.07.12 Кремень - Энергия - 0:1
  • 21.07.12 Мир - Кремень - 2:1
  • 25.07.12 (Кубок) Кремень - Единство - 4:0
  • 29.07.12 Кремень - Жемчужина - 2:0
  • 4.08.12 УкрАгроКом - Кремень - 1:1
  • 8.08.12 Кремень - Горняк-Спорт - 2:1
  • 12.08.12 Шахтер-3 - Кремень - 2:1
  • 18.08.12 Кремень - Севастополь-2 - 3:0
  • 22.08.12 (Кубок) "Кремень" - МФК "Николаев" - 2:1
  • 26.08.12 Сталь - Кремень - 0:1
  • 1.09.12 Кремень - Шахтер Св - 2:0
  • 5.09.12 Горняк КрР - Кремень - 1:1
  • 15.09.12 Кремень - Полтава-2-Карловка - 0:0
  • 19.09.12 Макеевуголь - Кремень - 2:1
  • 23.09.12 (Кубок) Кремень - Нива тр - 0:2
  • 29.09.12 Энергия - Кремень - 1:1
  • 3.10.12 Кремень - Мир - 2:1
  • 7.10.12 Жемчужина - Кремень - 1:5
  • 13.10.12 Кремень - УкрАгроКом
Наш опрос
Какое место займет "Кремень" в 22-м чемпионате.
Всего ответов: 44
Архив записей
Мини-чат
Календарь
«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзья сайта
  • Фаны "КРЕМЕНЬ"
  • Телеграф
  • КРЕМЕНЬ (оф.сайт)
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2011 » Август » 7 » НАША ИСТОРИЯ
    19:22
    НАША ИСТОРИЯ

    «КРЕМЕНЬ» В КУБКЕ СССР

     

    Увага! Увага!

    Шановні любителі футбо­лу! Запрошуємо вас на мат­чі, що відбудеться на ста­діони «Дніпро»:

    Кубок СРСР з футболу —

    14 квітня:

    «КРЕМІНЬ» — «ТИРАС» (Тирасполь), поч. о 17.00.

    Першість СРСР (західна зона) — 17 квітня:

     «КРЕМІНЬ» — ВОЛИНЬ» (Луцьк), поч. о 17.30.

    20 квітня:

    «КРЕМІНЬ — ФК «ДРО­ГОБИЧ» (Дрогобич), поч. о 17.30.

    За довідками телефонуй­те 5-30-87 або 5-33-18.

    Адміністрація стадіону «Дніпро».

    «Кременчуцька зоря» - 14.04.1990.

     

    L розыгрыш Кубка СССР

     

    1/64 финала

     

    «Кремень» Кременчуг – «Тирас» Тирасполь – 1:0.

    14 апреля 1990 года.

    Кременчуг. Стадион : «Днепр». 17 00. 9 200 зрителей.

    Судьи : Г.Якубовский(Минск), И.Майоров(Витебск), К.Знайдинский(Гродно).

       «Кремень» : Мулындин, Лозинский, Рура, Гусак, Шевченко, Кутельмах(Нифонтов,85), Братчиков, Кравченко, Литвинов, Лактионов, Малеванец.

       «Тирас» : Чистов, Верёвкин, Овчаренко, Мандриченко, Туляев, Строенко, Лемешко, Васильев, Барышев, Тюмин, Грин(Науменко,79).

       Гол : Кравченко(84).

       Предупреждение : Туляев.  

    ПЕРШИЙ КРОК ДО КУБКА

    «Гра в першому таймі носила переважно розвідувальний характер. Гості лише на 15 хвилині пробили по воротах «Кременя». Це зробив центральний нападаю­чий В. Баришев, але м'яч потрапив у перекладину. Пізніше О. Туляєа з-за штрафного майданчика зав­дав удару по воротах О. Мулиндіна, та знову не вдало: м'яч ударився в бокову сітку. Кременчужани відповідали контратаками. Активно грав С. Лактіонов, ударів здалеку завдазали В. Мальованець, С. Крав­ченко. Команди подали по одному кутовому.

    Після перерви господарі поля посилили натиск на ворота «Тирасу». Добрі нагоди для взяття воріт мали С. Лактіонов, В. Мальованець, С. Шевченко, С. Кравченко, яких в атаці підтримували В. Гусак, І. Братчи­ков, В. Лозинський, М. Кутельмах, С. Литвинов. Про перевагу кременчужан свідчить і кількість поданих кутових дев'ять, тоді як гості робили це тільки тричі. По суті вони ні разу не загрожували воротам «Кременя». А розв'язка настала за шість хвилин до кінця основного часу, коли С. Кравченко після точної передачі С. Лактіонова  сильно пробив у дальній від воротаря кут.

    Слід зазначити, що надійно грали воротар О, Мулиндін і центральний захис­ник М. Рура. Корисно проявили себе також О. Приходько і В. Ніфонтов, які вийшли на заміну. Отже, «Кремінь» продовжить боротьбу за кубок.»

    Б. КОВАЛЬ, суддя республіканської категорії.«Кременчуцька зоря» - 17.04.1990.

     

    Коли розсіявся дим…

    «Нинішнього року в складі «Кременя» з'явилось чимало нових імен футболістів, пев­ною мірою, змінився і малюнок гри команди. Та незмінним за­лишився її характер задери­куватий, упертий і самолюбивий. В минулому сезоні, приміром, «Кремінь» вдома не зазнав жодної поразки.

    Врахувавши ці обставини, тренери «Тираса» вирішпли об­рати виїзну модель. Гості від­разу доступилися ініціативою, зосередившись головним , чи­ном на захисті своїх воріт. У першому таймі тактичний ва­ріант тираспольців повністю се­бе виправдав. Тим паче, що академічній грі гостей «Кре- мінь» не зміг протиставити ні­чого іншого, крім відвертого силового тиску. Як правило, атаки господарів поля захли­налися ще на підступах до штрафного майданчика «Тира­са».

    Явна територіальна перева­га кременчужан дала себе зна­ти лише в другому таймі, коли вони, нарешті, налагодили комбінаційну гру. Біля воріт гостей раз у раз почали вини­кати небезпечні моменти. З 57-ї по 65-у хвилину «Кремінь» принаймні тричі міг добитися успіху, але в останню мить голкіпера «Тираса» А. Чистова виручали захисники або ж пе­рекладина воріт, як це було  після потужного удару С. Шев­ченка.

    Немов розчарувавшись у без­плідності атак, кременчужани дещо знизили темп гри. Скорис­татися цим перепочинком гос­тям не вдалося, бо «Кремінь» незабаром знову перейшов до рішучих дій. Особливу загро­зу для воріт «Тираса» становили кутові, які майстерно пода­вав М. Кутельмах. На 84-й хвилині після чергової прострільної передачі у штрафний майданчик тираспольців А. Чистов відбив, було, м'яч, однак проти повторного удару новобранця «Кременя» майстра спорту С. Кравченка нічого вдіяти уже не міг.

    До закінчення матчу лиша­лося ще 6 хвилин, господарі по­ля продовжували атакувати, але для більшості болільників гра вже втратила інтерес. Ува­га присутніх була прикута до табло, ,за яким клубочився гус­тий дим. То місцеві футбольні фанати влаштували «салют» на честь перемоги своєї улюбле­ної команди. До пожежі спра­ва не дійшла, але це той випа­док, коли кажуть, що диму без вогню не буває. Треба сподіва­тись, що дирекція стадіону «Дніпро» з допомогою праців­ників правоохоронних органів у подальшому заздалегідь по­переджуватимуть спроби подіб­них випадків хуліганства.»

    А. ЩЕРБАК,  кор. «Зорі Полтавщини». «Зоря Полтавщини» - 17. 04.1990.

     

    Продовжать боротьбу

    «Разом з теплими весняними днями в наддніпрянське місто прийшов великий футбол. Ми­нулої суботи більше дев'яти тисяч уболівальників, що при­йшли на стадіон «Дніпро», стали свідками цікавої спортив­ної боротьби: футболісти «Кре­меня» приймали команду «Тірас» з молдавського міста Ти- распіль. Це була гра на кубок країни з футболу.

    Нагадаємо, що футболісти «Тірасу» торік стали перемож­цями 5-ої зони другої лігй і ви­бороли право виступати у пер­шій лізі вітчизняного футболу. У фінальному турнірі, де во­ни змагалися за вихід до вищо­го ешелону, молдавські футбо­лісти переграли таких грізних суперників , як «Крила Рад» (Куйбишев), «Волинь» (Луцьк). До приїзду в Кременчук устиг провести у першій лізі, три зустрічі, завершивши їх у нічию. Для команди-дебютанта — зовсім непогано.

    Перша половина гри в Кре­менчуці показала, що жодна з команд не хоче програвати.

    Головні події розгорнулися у другому таймі. На 57-й та 63-и хвилинах м'яч міг побувати у воротах гостей. Але віртуозно грав голкіпер «Тіраса» Анато­лій Чистов.

    Кременчуцькі футболісти весь час загрожують воротам супер­ників, атакують. Важко стримати нападаючих Володимира Мальованця, Сергія Локтіонова. Весь час на вістрі атак май­стер спорту Сергій Кравченко. Саме він на 84-й хвилині по­слав м'яч у нижній лівий кут воріт. Перемога з рахунком 1:0.»

     В. ПШЕНИЧНИЙ, м. Кременчук.«Комсомолець Полтавщини» - 17.04.1990.

     

    «КРЕМІНЬ» СПРОСТОВУЄ «ЕЛЕКС»

    «Радісна пора настала для любителів футболу. Матчі першого і другого турів «Кремінь» провів у Білорусії де поступився гродненському «Хіміку» — 0:1 і домігся нічиєї (0:0) з брестським «Динамо». Та ми знаємо, як важко даються ігри на виїзді. Бі­льше стурбувало те, що наші хлопці за 180 хви­лин жодного разу не вра­зили ворота суперників. Значить, робили припу­щення болільники, у кременчужан надійний воро­тар і захист, а от напад слабує. Справді, команду з різних причин залиши­ли гравці атаки С. Мурадян і С. Райко. ( Крім них, це зробили А. Карпонай, І. Делі, А. Кудимов). Про поповнення до останнього часу мало що знали. Згодом стало відомо, що но­вий головний тренер «Кременя» Ю. В. Заха­ров ( він із Донецька, май­стер спорту,має вищу тренерську кваліфікацію) запросив групу нових фу­тболістів. Виявили ба­жання захищати спортивну честь Кременчука ко­лишні нападаючі кірово­градської «Зірки», тю­менського «Геолога» і свердловського «Уралмаша» С. Лактіонов, май­стер спорту С Кравчен­ко і В Ніфонтов, захисник і воротар маріупольського «Новатора» М. Рура і А. Кузь. Повернулися до команди І. Мартиненко і С. Шевченко, які торік грали за «Динамо» (Біла Церква) і «Кривбас» (Кривий Ріг).

    Новий сезон на власно­му полі «Кремінь» від­крив зустріччю з тирас­польським «Тарасом», Це була гра 1/64 фіналу ку­бка країни.

    У першому таймі су­перники обережно вели атакуючі дії, а тому й ро­зійшлися з миром —0:0. У другій половині зустрічі кременчужани, як то кажуть, додали обертів, чого, мабуть, не чекали футболісти з Молдавії. І лише надійна гра воро­таря гостей А. Чистова (колись виступав за «Чо­рноморець») врятувала їх від кількох голів. Та він на 84 хвилині не зумів перехопити м'яч, пробитий С. Кравченком. Більше го­лів забито не було.

     Отже, «Кремінь» про­довжить боротьбу за по­чесний приз. У 1/32 фі­налу його у Львові екза­менуватимуть тамтешні «Карпати» (на перших двох етапах ігри „проводяться в одне коло).

    Матч третього туру пе­ршості країни з футболу серед команд другої ліги західної проміжної зони «Кремінь» грав удома. На цей раз його суперником була  луцька «Волинь» — чемпіон України 1989 року. Тут цікава така де­таль. Московське об'єд­нання «Елекс» («Елек­тронні системи») за під­сумками минулорічного сезону визначило «Воли­ні» рейтинг в 1662 очка (перше місце), «Креме­ню» — 1055 очок (п'ят­надцяте місце).

    Випереджаючи події, скажу: наддніпрянці спрос­тували «Елекс», бо перемогли «Волинь» з рахун­ком 2:0. М'ячі забилися у другому таймі. А робило­ся це так.

    На 62-й хвилині зуст­річі гравець гостей Р. Крищигин  який вийшов на заміну, зіграв у межах штрафного майданчика рукою, за що суддя при­значив пенальті. Удар ка­пітана команди В. Лозин- ського виявився влучним —1:0. Не зумів воротар С. Габан уберегти воро­та і на 82-й хвилині. Гол йому забив С. Лактіонов.

    А що ж «Волинь»? Її футболісти за 90 хвилин гри лише двічі влучно пробили по воротах «Кре­меня». У цих випадках на висоті виявився наш гол­кіпер О. Мулиндін.

    На матч четвертого туру, до Кременчука при­їхала «Галичина» з Дро­гобича. До речі, згаданий «Елекс» відвів їй сьоме місце (136 очок). Та ця команда виявилася знач­но сильнішою за ті фут­больні клуби, з якими до цього зустрічався «Кремінь». Згадаймо хоча б той факт, що дрогобичани в 1/64 фіналу кубка СРСР виграли в одного з лідерів першої ліги запо­різького «Металурга» — 2:1.

    Однак у Кременчуці їм довелося задовольнитися нічиєю — 0:0. Вище уся­ких похвал зіграв у цьо­му матчі воротар «Креме­ня» О.Мулиндін, який навіть зумів відбити м'яч, посланий капітаном гос­тей В. Бондарчуком з одинадцятиметрової позна­чки.

    Матчі 5-го і 6-го турів «Кремінь» проведе на виїзді 26 квітня зі «Спартаком» (Нальчик) і 29 квітня з «Стартом» (Ульяновськ).

    Наступні домашні мат­чі команда проведе з «Іс­крою» (Смоленськ) і «Да­угавою» (Рига). Вони при­значені, виходячи з  ка­ледаря, на шосте і дев'я­те травня.

    Приходьте їх подивити­ся. Че пошкодуєте!»

    Г. ГОЛЯКОВ. «Перемога» - 28.04.1990.

     

    1/32 финала

     

    «Карпаты» Львов - «Кремень» Кременчуг – +:- (неявка).

    2 мая 1990 года.

    Львов. Центральный стадион «Украина». 18 30.

     

    Кубок СРСР

    Без «Ворскли» і «Кременя»

    «В 1/32 фіналу розиграшу Кубка СРСР жереб звів «Вор­склу» і ленінградський «Зе­ніт». Політ на береги «Неви» для наших земляків виявився невтішним. 2 травня полтавці поступилися — 0:1 в кубково­му поєдинку господарям і ви­були з розиграшу почесного призу 1990—1991 рр.

    Кременчуцький «Кремінь» мав грати у Львові з «Карпа­тами». Але не зміг вчасно вилетіти з Ульяновська. Мож­ливо, матч буде перенесено.»

    П. КАРНАУХ.«Зоря Полтавщини» - 4.05.1990.

     

    «…Й на закінчення кілька слів щодо публікації в газеті «Со­ветский спорт», у якій «Кремінь» критикується за неявку у  Львів на кубковий матч з міс­цевими «Карпатами». Як пові­домили керівники наддніпрян­ської команди, вона не мала можливості своєчасно прибути на матч, про що заздалегідь сповістила Федерацію футболу СРСР та головного тренера «Карпат». Крсменчужани про­понували  перенести кубкову зустріч на 13 травня, що, на їхню думку, влаштовувало  і львів'ян. Однак пропозиція за­лишилася без відповіді. Керів­ники «Кременя» заявили та­кож, що будуть спростовувати публікацію в газеті «Совет­ский спорт». Щодо протесту на рішення виконкому Федерації футболу СРСР, то, наскільки я зрозумів, «Кремінь» подавати протест не збирається. Отож, кременчужани не візьмуть учас­ті у кубкових змаганнях. Саме таке рішення прийняв викон­ком Федерації футболу СРСР.»

    А. КУПЧЕНКО. «Зоря Полтавщини» - 8.05.1990.

     

    «…Крім того, кременчужани не встигли 2 травня вчасно прибути на кубко­ву зустріч до Львова з «Карпатами», через що втратили право продовжу­вати боротьбу за почесний приз. Таке рішення прий­няв виконком Федерації футболу СРСР.»

    «Перемога» - 17.05.1990.


    Материал подготовил Ю.А.Пырухин.

     

    Просмотров: 559 | Добавил: kremen | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтов - uCoz